Rekordna sezona za Makarsku rivijeru

Bez autora
Aug 20 2012

Turistički djelatnici na Makarskoj rivijeri zadovoljno trljaju ruke. Već je sada jasno da će sezona ondje biti rekordna. Gostiju je 10-ak % više nego lani. Svi hoteli su popunjeni, a pokoji slobodan ležaj može se pronaći tek u privatnom smještaju. O brojnosti turista ne treba se brinuti, štoviše, riječ je o gornjem limitu koji može podnijeti ovaj prostor. U Makarskoj ih je više od 11.000, u hotelima gotovo 3.000, ostali su u privatnom smještaju. Više ih je nego u istom razdoblju prošle godine. Vikendom su na svim cestama oko Makarske, u vrijeme smjene gostiju, plaže na Makarskoj rivijeri prepune svakoga dana. Većina gostiju vraća se svake godine. U hotelima u Tučepima, kao i lani, nema slobodnog ležaja, no zarada će biti veća.

Rekordna sezona za Makarsku rivijeruTuristički djelatnici na Makarskoj rivijeri zadovoljno trljaju ruke. Već je sada jasno da će sezona ondje biti rekordna. Gostiju je 10-ak % više nego lani. Svi hoteli su popunjeni, a pokoji slobodan ležaj može se pronaći tek u privatnom smještaju.

O brojnosti turista ne treba se brinuti, štoviše, riječ je o gornjem limitu koji može podnijeti ovaj prostor. U Makarskoj ih je više od 11.000, u hotelima gotovo 3.000, ostali su u privatnom smještaju. Više ih je nego u istom razdoblju prošle godine. Vikendom su na svim cestama oko Makarske, u vrijeme smjene gostiju, plaže na Makarskoj rivijeri prepune svakoga dana. Većina gostiju vraća se svake godine.

U hotelima u Tučepima, kao i lani, nema slobodnog ležaja, no zarada će biti veća. Dodatnom ponudom, dodatnim akcijama, svakodnevnom animacijom postigli smo to da će prihodi biti zasigurno od 6-7% veći nego prošle godine na isti broj noćenja, rekao je Ivo Visković, direktor prodaje Bluesun hoteli - Tučepi.

Donekle negoduju jedino dugogodišnji ugostitelji. Kažu da je, osim apartmanizacije, problem i mnoštvo novih restorana i zalogajnica upitne kvalitete. Hotelijeri poručuju da će popunjenost kapaciteta i u rujnu i listopadu biti bolja nego lani. Na Makarskoj rivijeri više definitivno ne trebaju raditi na povećanju broja gostiju, nego na povećanju kvalitete ponude i usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik